Projektiranje

SCAN je izgradio snažan i kompetentan tim projektanata koji su u mogućnosti svojim korisnicima pružiti podršku u svim fazama projekta, uključujući studije izvedivosti, FEED inženjering, izradu idejnih, glavnih i izvedbenih projekata.

Imajući na raspolaganju naš tim inženjera iz odjela sistemske integracije i održavanja, omogućeno nam je kontinuirano dobivanje povratnih informacija iz faze implementacije projekata, te na temelju tih informacija i preporuka dodatno poboljšavanje kvalitete projektnih rješenja za naše korisnike. To smatramo značajnom prednošću pred konkurentskim tvrtkama specijaliziranim samo za usluge projektiranja.

Prilikom izrade projekata, SCAN se u potpunosti pridržava preporuka koje su sadržane u aktualnim normama (kao npr. IEC 61511 koja se primjenjuje na sigurnosne instrumentacijske sustave, ili IEC 60079 koja se odnosi na instalacije u zonama opasnosti od eksplozije).

Naši inženjeri opremljeni su s najsuvremenijim softverskim alatima koji im omogućuju učinkovito izvođenje postavljenih zadataka. Oni uključuju, ali se ne ograničavaju na:

U suradnji s našim partnerskim projektantskim tvrtkama u mogućnosti smo izvoditi i projekte svih struka, posebice u industriji nafte i plina.

Na vrh

Usluge nostrifikacije projekata

Projektnu dokumentaciju za izgradnju ili rekonstrukciju postrojenja u Hrvatskoj, sukladno hrvatskim propisima, mogu izrađivati projektanti s potrebnim hrvatskim ovlaštenjima ili strani projektanti s time da je tada potrebna nostrifikacija projektne dokumentacije.

Nostrifikacija projekata podrazumijeva prevođenje istih na hrvatski jezik i provjeru i usklađivanje projekata s hrvatskim propisima i važećim normama.

SCAN je među rijetkim tvrtkama koje je hrvatsko Ministarstvo graditeljstva ovlastilo za nostrificiranje elektro i instrumentacijskih projekata. Stoga smo u mogućnosti ponuditi podršku stranim tvrtkama (npr. EPC kompanijama) i u fazi prilagođavanja projektne dokumentacije zahtjevima hrvatske regulative.

Na vrh

Konzultantske usluge iz područja funkcionalne sigurnosti

Proizvodni procesi, posebice oni u naftnim, plinskim i kemijskim postrojenjima, uključuju i rizik od pojave incidenata koje mogu ugroziti ljudske živote, prouzročiti velike materijalne štete ili izazvati zagađenje okoliša. Sigurnosni instrumentacijski sustavi (SIS) imaju značajnu ulogu u procesnoj industriji budući da imaju za cilj smanjiti rizik od pojave takvih incidenata na razinu koja je prihvatljiva u društvu.

Dugogodišnjim iskustvom u projektiranju i implementaciji sigurnosnih instrumentacijskih sustava, kao i kontinuiranim obučavanjem naših stručnjaka, stekli smo stručna znanja koja smo spremni podijeliti s našim klijentima pružajući im potporu u ovoj zahtjevnoj i u današnje vrijeme kritičnoj disciplini.

Osim projektiranja sigurnosnih instrumentacijskih sustava u skladu s normom IEC 61511, naši TÜV certificirani inženjeri, specijalisti za funkcionalnu sigurnost mogu Vam ponuditi i sljedeće usluge:

Na vrh

Integracija instrumentacije i sustava upravljanja

Zahvaljujući bogatom iskustvu u integraciji sustava,visoko kvalificiranom timu inženjera i primjeni suvremenih tehnologija, u mogućnosti smo vam ponuditi vrhunska rješenja za vaš projekt automatizacije.

Naše partnerstvo s nekim od vodećih proizvođača procesne instrumentacije i sustava upravljanja (npr. Emerson Process Management, ABB, Mitsubishi Electric) dodatna je prednost koja nam omogućuje da u svaki sustav koji je prilagođen korisnicima ugradimo najbolju opremu i softver, uz konkurentne cijene.

U okviru provedbe projekta možemo pružiti slijedeće usluge integracije:

Na vrh

Puštanje u rad i podrška pri pokretanju postrojenja

Puštanje u rad i pokretanje novih postrojenja i opreme predstavlja izazov kako s tehničkog tako i s organizacijskog gledišta. Puštanje u rad postrojenja često se mora izvesti u vrlo kratkom roku kako bi se postigli rokovi za završetak određenog projekta. Pravilno planiranje tih aktivnosti i izrada procedura, kao i angažiranje visoko kvalificiranog tima, od velikog su značaja za učinkovito puštanje u rad postrojenja.

Sudjelovanjem u mnogim kompleksnim projektima koji su uključivali aktivnosti puštanja u rad postrojenja, naši inženjeri i instrumentacijski tehničari stekli su ogromno iskustvo na terenu koje EPC izvođačima može biti od velike pomoći pri ispunjavanju postavljenih zahtjeva i rokova.

SCAN je također u mogućnosti EPC-ima ponuditi podršku kod funkcionalnog ispitivanja instrumentacije i sustava upravljanja, uključujući planiranje i pripremu relevantnih procedura ispitivanja.

Na vrh

Usluge održavanja

Pravo rješenje za potrebe korisnika je samo ono koje uključuje mogućnost kontinuirane podrške i servisa nakon uspješne instalacije.

SCAN-ov tim za održavanje, koji se sastoji od inženjera i tehničara sa stečenim bogatim iskustvom u analizi svih funkcionalnih aspekata sustava, u mogućnosti je pružiti visokokvalitetne usluge održavanja instrumentacije i sustava upravljanja. Također smo spremni osigurati i tehničku podršku za sustave koje su isporučile druge tvrtke.

Svojim korisnicima nudimo mogućnost ugovaranja održavanja sustava, po modelu prilagođenom zahtjevu pojedinog korisnika. Navodimo samo neke od značajki koje mogu biti uvrštene u ugovor o održavanju:

Vodeće tvrtke u hrvatskoj industriji nafte i plina, kao npr. INA, Plinacro, PROplin ili Crodux Plin, prepoznali su naše mogućnosti te stoga kontinuirano angažiraju SCAN za potrebe održavanja instrumentacije i sustava upravljanja.

Na vrh

Proizvodnja upravljačkih panela

Kroz primjenu na projektima, SCAN je razvio usluge projektiranja i proizvodnje različitih vrsta upravljačkih panela i paket jedinica, uključujući i:

Prilikom izrade upravljačkih panela, odabiremo najkvalitetnije komponente od vodećih europskih proizvođača kako bi zajamčili kvalitetu proizvoda ne samo na razini sustava već i na razini komponenata. Isporučujemo opremu koja je odgovarajuća i za instalacije kako na kopnu, tako i na moru odnosno offshore platformama.

Na vrh

Izrada paketnih jedinica za komprimiranje plina

Obzirom na bogato dosadašnje iskustvo s brojnih projekata, naš tim procesnih, strojarskih te instrumentacijskih i automatizacijskih inženjera, u mogućnosti smo ponuditi kompletna rješenja za izradu plinskih kompresorskih paketnih jedinica koje uključuju:

Za razliku od standardnih rješenja, naše kompresorske paketne jedinice su visoko prilagođene potrebama krajnjeg korisnika i njihovoj primjeni.

To top

Podaci o tvrtki

S.C.A.N. d.o.o.

Automatika, informatika i
procesno upravljanje

Uredi

Zagreb glavni ured

Buzinski prilaz 38,
10010 Zagreb, Croatia
Tel: +385 (1) 3707 987 /
Fax: +385 (1) 3707 989
E-mail: scan@scan.hr

 

Kalinovac podružnica

Kolodvorska 157,
48360 Kalinovac, Croatia
Tel: +385 (48) 280 380
Fax: +385 (48) 280 381
E-mail: scan@scan.hr